مراحل ایمپلنت دندان
ایمپلنت چیست؟
ایمپلنت دندان پستهای فلزی یا فرمهایی است که با استفاده از عمل جراحی در استخوان فک و در زیر لثه قرار میگیرد. هنگام کاشت دندان ایمپلنت، از آنها میتوان برای جایگذاری دندانها در دهان استفاده کرد. ایمپلنت معمولا از فلز تیتانیوم ساخته میشود. برای کاشت دندان، لازم است که شما لثههای سالمی داشته باشید و استخوان کافی برای کاشت دندان ایمپلنت در دهان وجود داشته باشد. علاوه بر این لازم است که شما این ساختار را سالم نگه دارید. به همین خاطر رعایت مناسب بهداشت دهان و ملاقات منظم با دندانپزشک از عوامل حیاتی در نگهداری و موفقیت بلند مدت این روش میباشد. در صورت صلاحدید دندانپزشک ایمپلنت میتواند همزمان با کشیدن دندان جایگزین شود.
ایمپلنت در واقع جایگزین ریشه دندان از دست رفته است و میتواند پایه محکمی برای جایگزین متحرک یا دائمی دندان باشد که عملکرد و زیبایی دندان طبیعی را تقلید میکند. ایمپلنت با استخوان فک کاملا جوش میخورد و به عنوان ریشهای برای تاج مصنوعی دندان عمل میکند.
مراحل ایمپلنت دندان به چه صورت است؟
اگر بخواهیم به ذکر مراحل ایمپلنت دندان بپردازیم میتوان گفت در مرحله اول پایه ایمپلنت که فیکسچر نام دارد قرار داده میشود. این پایه در داخل استخوان فک کاشته میشود. این پایه بر اساس فک بیمار و عرض استخوان فک او ساخته میشود. جوش خوردن و پیوند پایه ایمپلنت دندان به فک حدود چند ماه طول میکشد. بعد از ۳ الی ۶ ماه مرحله دوم از مراحل ایمپلنت دندان آغاز میشود که همان مرحله پروتز است. پروتز میتواند به صورت ثابت یا متحرک باشد. پروتز ثابت یا همان روکش روی فیکسچر طی حدود چهار جلسه قالبگیری از ایمپلنت و امتحان، به بیمار تحویل داده میشود. ایمپلنتها میتوانند به صورت پایههایی برای پروتز متحرک نیز به کار روند، که پروتز متحرک به صورت دگمه فشاری روی آنها قرار میگیرد و محکمتر از حالت عادی در داخل دهان قرار میگیرد.
۱-جلسه ویزیت , معاینه دهان و دندانها و بررسی شرایط لثه و استخوان در عکس رادیوگرافی
۲-کشیدن دندان (و احتمالا نصب همزمان پایه ایمپلنت )
۳-بازسازی استخوان (و احتمالا نصب همزمان پایه ایمپلنت )
۴-نصب پایه ( و احتمالا آشکارسازی )
۵-آشکارسازی ( و احتمالا قالبگیری )
۶-قالبگیری
۷-جهت کارهای تمام فک اندازه گیری فک و تعیین اندازه و زاویه دندان ها و طراحی مجدد لبخند
۸-امتحان شاسی کار در دهان
۹-تحویل روکش می باشد.
نکته مهم اینکه در هنگام کار در ناحیه جلوی دهان میتوانیم با ساخت یک پلاک برای شما لبخندتان را در تمامی مراحل کشیدن نصب پایه و ساخت روکش حفظ کنیم
در بعضی موارد خاص با ایمپلنتهای خاص می تواند کار نصب پایه و بازسازی و ساخت روکش میتوان طی چند جلسه در یک هفته انجام پذیرد .
یک سوال مهم اینه که چه مواردی رو میشه بدون برش و جراحی نصب کرد جوابش اینه که معمولا در شرایطی که بیشتر از یکماه و نیم تا ۲ ماه از کشیدن دندان نگذشته باشه و استخوان آب نشده باشه رو میشه بدون جراحی نصب کرد ولی مواردی رو که استخوان باریک شده رو حتما باید جهت داشتن دید کافی جراح و نصب صحیح باید با جراحی انجام بدیم که خطا ایجاد نشه و حتما در صورت نیاز همزمان استخوان ناحیه را هم جهت ماندگاری طولانی مدت ایمپلنت بازسازی کنیم.
چگونگی انجام درمان
۱– خارج کردن ریشه ها و دندان های فرسوده
یک نکته بسیار مهم در باقی ماندن دندانهای فرسوده و حتی ریشه های غیر عفونی این است که تا زمانیکه دندان یا ریشه غیر لق را نکشیده اید استخوان آن ناحیه آب نمیشود و تحلیل نمیرود پس بطور جدی توجه داشته باشید که تنها وقتی اقدام به کشیدن نمایید که قبل از آن وقت نصب ایمپلنت تان را مشخص کرده باشید و بهتر است که بین ۴۵ تا ۷۵ روز نصب را انجام دهیم وگرنه با تحلیل استخوان روبرو خواهیم شد که این مطلب در فک بالا سریعتر اتفاق می افتد و بیشتر می تواند آسیب استخوان و زحمت و هزینه بازسازی ایجاد نماید
ماندگاری و عملکرد عالی ایمپلنت یعنی میزان کافی استخوان و لثه اطراف ایمپلنت
دندان های لق ، روکش های بد بو و یا دارای ترشح که لثه اطراف خود را قرمز تر و شل تر کرده اند را هر چه سریعتر خارج کنید و نگه ندارید و اگر جلو دهان است با مراجعه به هر دندانپزشک یا هر دندانساز و یا مطب ما طی سه چهار روز یک پلاک متحرک موقت که ظاهر دهان و لبخندتان را حفظ کند برایتان ساخته خواهد شد.
۲- نصب پایه ها
پس از نصب پایه های ایمپلنت و انجام مراقبت های لازم که عمدتا خوردن غذای نرم و عدم فشار روی ایمپلنت ها خواهد بود بسته به کیفیت تراکم استخوان فک تان و نوع برند ایمپلنت انتخابیتان بین ۳ هفته تا ۲۰ هفته زمان برای جوش خوردن ایمپلنت ها به استخوان که تحمل بار تغذیه را پیدا کنند نیاز داریم.
۳- آشکار سازی
پس از جوش خوردن ایمپلنت ها را به محیط دهان آشکار سازی می کنیم
آشکار سازی عبارت از: انجام جراحی جدید از نوع لثه ای می باشد که برای ماندگاری ایمپلنت کاری بسیار سودمند می باشد که درپوش روی ایمپلنت را از یک سوم بالای ایمپلنت که توخالی میباشد با میله ای با ارتفاع بلند به نام فرم دهنده لثه تعویض می کنیم که لثه دور آن قرار و شکل می گیرد و پس از چند روز پس از باز کردن فرم دهنده لثه حفره ای به این زیبایی جهت قرار دادن لبه روکش کمی زیر لثه شکل می گیرد . از مهم ترین نتایج و ارزشمند ترین اهدافی که می توان در مرحله ارزشمند آشکار سازی به آن دست یافت ، جابجایی ، مدیریت و تامین لثه مناسب دور گردن ایمپلنت ها می باشد.
۴- قالبگیری
در مرحله قالبگیری پس از بازکردن فرم دهنده های لثه از روی پایه های ایمپلنت میله های بلندی روی ایمپلنت ها پیچ می کنیم و سپس با انتخاب قالب مناسب و نیز استفاده از مواد قالبگیری وضعیت ایمپلنت ها را مطابق شکل زیر در قالب ثبت و به لابراتوار تخصصی منتقل می کنیم
و در مرحله نهایی دندان مانند تصویر زیر می شود.
———————————————————————————————————————
جهت رزرو و مشاوره رایگان با مطب دکتر ساسان انتظار با شماره: ۰۴۱۳۳۲۷۳۱۵۸ تماس بگیرید.